Рекламни каталози

Каталозите са най-разпространения начин за запознаване на потребители с по-пълна информация за широка гама продукти. Обикновен каталог за автомобилни части, спестява много време в обикаляне на магазини и ни донася информацията за габаритите на дадена част в готов вид, друг пример (каталог за козметика), няма нужда от тестване на различни продукти, след като потребителят вече знае кой артикул ще му помогне за даден проблем. Най разпространени като вид са каталозите на хранителните магазини, те имат най-широко разпространение, от друга страна е например каталог за мебели - високо качество на дизайн, често на рециклирана хартия (по-добър обем и отличаване с уникалност). Kаталозите за мебели са чест пример за това как фотограф, 3D дизайнер и графичен дизайнер работят в екип.

Печат на каталози

За печат се предпочитат големи печатници с много висока резолюция на печат и възможност за по-голям обем от довършителни работи, свързани с общия вид на каталога. В онлайн каталозите също основно се използват леко преработени файлове, които са се ползвали за книжния вариант.

Предпечат

За да изготви уникален дизайн на каталог, рекламната агенция поела труда, ангажира доста от собствения си творчески потенциал и от идеите на външни сътрудници. Един красив, завършен и излязъл от печат каталог е много лесно да убеди потребителя, че стоката която предлага е качествена и добра.

Последни проекти